Meer keuze op Amsterdamse koopwoningmarkt

Nieuwsbericht | 07/07/2022

Aan het eind van het tweede kwartaal van 2022 waren er in Amsterdam 1.579 woningen te koop. Dat is een stijging van 77 procent ten opzichte van een kwartaal eerder, zo blijkt uit de jongste woningmarktcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Verruiming van het aanbod past in een nationale trend. Over heel Nederland waren er eind juni ruim veertig procent meer woningen te koop dan in het eerste kwartaal van 2022.


“Het is goed om te zien dat er meer aanbod beschikbaar komt op de markt, hier is zoals we weten heel veel behoefte aan”, zo verklaart Jerry Wijnen, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam. Maar het absolute aantal woningen dat te koop staat is volgens hem nog steeds erg laag en voldoet niet aan de behoefte die er is.

In alle stadsdelen is sprake van stijging van het koopwoningaanbod: van plus 32 procent in Zuidoost tot bijna een verdubbeling in West. Er werden in het tweede kwartaal van dit jaar bijna tweeduizend woningen verkocht. Dit is een stijging van 32 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.


De lichte daling van de woningprijzen in de eerste drie maanden van 2022 heeft zich niet doorgezet. Wel zijn de prijsstijgingen minder extreem dan in vorige kwartalen. De gemiddelde transactieprijs per m2 steeg het afgelopen kwartaal met vijf procent naar 7.961 euro. In bijna alle stadsdelen zijn huizen het afgelopen kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022 duurder geworden, met uitzondering van Zuidoost. Daar daalde de transactieprijs per m2 min 2 procent naar 4.542 euro. Het betreft overigens slechts 84 transacties. De stijging elders in de stad varieert van 2,9 procent in West (m2 prijs 8.969 euro) tot 6,9 procent in Centrum (m2 prijs 9.040 euro).


In Amsterdam werd het afgelopen kwartaal gemiddeld 12,8 procent boven de vraagprijs betaald.

Bron: klik hier voor het originele artikel

Offerte

Contactformulier

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voornaam:*

Opmerkingen:

Achternaam:*

Mail:*

Telefoonnummer:*

Contact


Jacob Obrechtstraat 51 Unit 16

1071 KJ Amsterdam

T 020-4281017

M info@addetra.com

Copyright ©

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK