PAND SPLITSEN NU HET NOG KAN!

Nieuwsbericht | 14/01/2022

Door de aanstaande wijziging in het woningwaarderingsstelsel (WWS) wordt het moeilijker om (kleine) woningen boven de liberalisatiegrens (vrije sector) te krijgen. De wijziging in het WWS zou eigenlijk per 01-01-2022 ingaan maar dit is uitgesteld tot het voorjaar van 2022. Het voorstel ligt nu voor advies bij de Raad van State.

 

Wat gaat er veranderen:


Door de aanpassing in het WWS (huurpuntentelling) mag het aantal WOZ-punten maximaal 33% van het totaal aantal punten zijn. Dit komt neer dat de woning dan minimaal 97 basispunten nodig heeft bij een (huidige) liberalisatiegrens van 145 punten indien de WOZ-punten minimaal 48 zijn. Dit geldt voor woningen die geen rijksmonument of geen (rijks)beschermd stadsgezicht zijn. Rijksmonumenten krijgen een toeslag van 50 punten en het beschermd stadsgezicht kan in aanmerking kom voor een toeslag van 15% in het WWS.


Gevolgen splitsen:


Als je een pand van voor 1940 in (een groot gedeelte van) Amsterdam wilt splitsen in appartementsrechten dan is daarvoor een splitsingsvergunning vereist. Aan de vergunning zijn allerlei voorwaarden verbonden en één van die voorwaarden is dat alle woningen die zich in het pand bevinden boven de liberalisatiegrens moeten vallen. Door de aanstaande wijziging in het WWS wordt het dus moeilijker om panden te splitsen en in sommige gevallen zelfs onmogelijk.


Dus mocht u overwegen om uw pand te splitsen dan is dat nu het moment!

Bron: klik hier voor het originele artikel

Offerte

Contactformulier

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voornaam:*

Opmerkingen:

Achternaam:*

Mail:*

Telefoonnummer:*

Contact


Jacob Obrechtstraat 51 Unit 16

1071 KJ Amsterdam

T 020-4281017

M info@addetra.com

Copyright ©

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK