Samenwerking Bloxs en Huurpuntentelling.nl

Nieuwsbericht | 06-06-2023

Het woningwaarderingsstelsel heeft een grote invloed op de vastgoedmarkt. Voor vastgoedorganisaties kunnen puntentellingen voor huurwoningen voor flink wat werkzaamheden zorgen. Doorgaans bestaan er bovendien best wat onduidelijkheden en is de regelgeving continue onderhevig aan veranderingen. De software van Bloxs bevat een complete module voor het maken, bewerken en opslaan van puntentellingen voor zelfstandige woonruimten, die erg waardevol blijkt voor vastgoedorganisaties.


Los van het maken van de puntentellingen, ontstaan er bij vastgoedorganisaties ten aanzien van dit onderwerp echter regelmatig complexere vraagstukken, waarbij het handig is om een beroep te kunnen doen op een specialist. Om klanten hierbij te ontzorgen is Bloxs een samenwerking gestart met Huurpuntentelling.nl.


Kennis en ervaring helpt bij interpretatie

Al sinds 2013 is Huurpuntentelling.nl gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van huurpuntentellingen. Zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw voeren zij puntentellingen uit en zorgen er daarbij voor dat de juiste huurprijs wordt berekend en aan de wet wordt voldaan. Martijn Lambeck, eigenaar van Huurpuntentelling.nl legt uit: “Een fout maken bij een puntentelling kan net het verschil maken of een woning wel of niet in de vrije sector valt. Het risico van gemiste huurinkomsten of het terugbetalen van teveel ontvangen huur is iets waar niemand op zit te wachten. Er zijn nog veel grijze gebieden waardoor het belangrijk is om nauwkeurig te werken en te kijken hoe je de regels moet interpreteren. In sommige gevallen nemen wij contact op met de huurcommissie om tot een juist besluit te komen. Voor vastgoedorganisaties biedt dit extra zekerheid”.


Advies over kleine en grote maatregelen 

Veel bedrijven kiezen ervoor om puntentellingen door Huurpuntentelling.nl uit te laten voeren om een stuk extra zekerheid te krijgen. Maar om het maximale rendement uit de woningen te halen,  kan er ook advies worden gegeven. Bijvoorbeeld over een nieuwe inrichting bij verbouwingen, of plattegronden bij nieuwbouwplannen. “Natuurlijk is er op het gebied van duurzaamheid vaak winst te behalen, maar er zijn regelmatig tal van andere maatregelen mogelijk, die leiden tot een betere score. En dat hoeft niet altijd gepaard te gaan met enorme investeringen”, aldus Martijn Lambeck.


Voldoen aan wet- en regelgeving, ook bij indexeren van huurovereenkomsten 

Na het opstellen van een puntentelling stopt het echter niet met de regulering. Bij het indexeren van huurovereenkomsten, zal het verplicht moeten aftoppen van die indexeringen namelijk ook vaker het geval zijn. Binnen de indexeringsmodule van Bloxs bestaat de mogelijkheid om een verband te leggen met de gemaakte puntentelling voor de betreffende woningen en de daarbij behorende maximale huur. Het afgetopt indexeren van huurovereenkomsten op basis van het wettelijk maximum wordt daarmee geautomatiseerd. Er wordt dus niet alleen veel tijd bespaard; er wordt vooral gezorgd voor een foutloze verwerking en het registreren en documenteren van alle werkzaamheden, berekeningen en communicatie met huurders. En dat is belangrijk om te voldoen aan wet- en regelgeving en het voorkomen van boetes.  


Al deze zaken bieden onze klanten een zeker gevoel. Gezien de continu veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving zullen wij ook constant bezig zijn de applicatie te verbeteren en te updaten. Zo zijn Bloxs klanten klaar voor de toekomst.

Bron: klik hier voor het originele artikel

Offerte

Contactformulier

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voornaam:*

Opmerkingen:

Achternaam:*

Mail:*

Telefoonnummer:*

Contact


Jacob Obrechtstraat 51 Unit 16

1071 KJ Amsterdam

T 020-4281017

M info@addetra.com

Copyright ©

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK